Yazılımda Console Kullanımı

Yazılım geliştrirken kurtarıcımızdır console kullanımı. Uygulamayı çalışytırdığımızda tanımladığımız bir değişkene değer geldimi gelmedi mi, yaptığımız bir sorgu geri döndü mü, döndüyse ne geldi? Bağlantı kurduğumuz web serviste ne döndü gibi bir yığın işi arka planda uygulama çalışırken görmemizi sağlar. Uygulama ekranına yazmadan usulce sessize arkadan bizi uyararır. Bazende kodumuz çalışıyor mu yada if stamement e girdimi diye merakımızı giderir araya yazdığımız console koduyla. Ben burada farklı dillerde ve programlarda kullanılan bu yapıyı tek bir yazıda  toplamak istedim. Tümü olmasada kullandığım platformlar kadarını paylaşacağım.

1- Öncelikle Dünya da bir numara olan Javascripte bakalım.

console.log("resuldolaner.com");

tabi bunu görmek için tarayıcınızın geliştirici araçlarını açarak Console bölümüne girmelisiniz. Ör: Chrome için F12->Console bölümüne girmelisiniz.

2- Andorid – Java – Eclipse

Eclipse Log.d("Tag", "Message");

bu kodu uygularken android.util.Log kütüphanesini eklemenizi isteyecektir.  Mesajı görmek için Window->Show View->Console yaparak console ekranının açık olduğuna emin olunuz.

3- iOS – Xcode – Object C

NSLog(@"message");

yazarak görüntüleyebilirsiniz Değişkenin aldığı değerleri görmek için NSLog(@"Message %@", stringDegikenAdi); şeklinde kullanabilirsiniz.

4- Windows Phone – C#  – Visual Studio

System.Console.WriteLine("Message");

yazarak görüntüleyebilirsiniz.

 

Şimdlilik bu kadar aklıma geldikçe ekleyeceğim.

 

Bir yorum bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.